19 Mart 2015 Perşembe

Balkabaklı,kuru incirli,kuru üzümlü muhallebi








malzemeler
Yarım yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı organik irmik
yarım yemek kaşığı organik yulaf unu
2 adet dilimlenmiş bal kabağı
1 adet kuru incir
10 adet kuru üzüm
250 ml süt

Tarif
Tereyağı tencereye konulur
Üzerine organik irmik ve tam yulaf unu eklenir ve hafif kavrulur
Tüm malzemeleri küçük küçük bölelim ve bunları da ekleyelim.
Sonra üzerine sütü eklenir
Top olmaması için sürekli karıştırılır
Sonrasında blendırdan geçirilir
Dilerseniz çocuğun yaşına göre üzerine dövülmüş ceviz ekleyebilirsiniz

 Daha çok hazırlamak isterseniz Ölçüleri  2 katına çıkarınız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder