25 Şubat 2015 Çarşamba

Bebeklerde Uyku Problemi mi yaşıyorsunuz?



Bebekler ilk doğduğu zamanlar gece ve gündüz kavramını tam olarak fark etmemektedir. Bu sebepten dolayı geceleri sık bir şekilde uyanarak sizi uykularınızdan edebilir. İleriki zamanlarda ise karnı acıkmakta olarak uykularınız bölünmektedir. Peki, bu kavram oluştuktan sonra uyanıyorsa? Bu durumda neler yapılması gerekmekte. Normal bir durumda bebek hasta değilse, aç değilse uyuması gerekmektedir. Bu durumda bebeğin ya bir problemi vardır ya da uyku düzeni oluşmamıştır. Bebeğinizin bir sağlık problemi olup olmadığını tespit etmeye çalışın eğer yoksa bu uyku düzensizliğinden kaynaklanan bir sorun haline gelmiştir. Bu gelişimini bebek henüz daha 1 aylıkken yapmak gerekiyor. Bebeklerde uyku problemi anneler için zor bir imtihan haline gelmiş durumda bu sebepten dolayı hep bir çözüm arayışı içerisine girmektedir.
Bebeğinizin uyku saatlerini bölmek gerekiyor ve düzenini gece uyuyacak şekilde ayarlamak gerekiyor. Mesela gündüz öğle uykusuna yatıyorsa 2 saat uyutulmalı ve süresi dolduğunda güzel bir şekilde uyandırılmaya dikkat edilmeli. Sonrasında ise akşamüzeri uykuya yatırılmalı ve akşam olunca uyanılmalı ki gece uykusu gelsin ve uyusun. Çocuklarımızı uyutmak için birçok yöntem denemekteyiz. Ninniler söylemek, ayakta sallamak, kucakta tıpışlamak gibi. Bebeklerde uyku problemi güzel bir şekilde tespit edildikten sonra ve bu düzeni oluşturduktan sonra rahat bir gece geçirmeniz mümkün olacaktır.

Bebekler belli bir yaşta diş çıkarmaya başlarlar bu da çeşitli hastalıkların ortaya çıkmasına sebep olmakta. Bebekler bu yüzden oldukça zor bir dönem geçirmekte ve oluşan düzeninin bozulmasına sebebiyet verir. Bu zamanı en sağlıklı bir şekilde atlatılması için düzeni oldukça bozmamaya dikkat edin. İlaçlarını uyku düzenine göre ayarlanarak uykusunun rahat geçmesi sağlanmalıdır. Sağlık problemleri ortadan kalkmış olduktan sonra bebek en kısa zamanda düzenine kavuşturulmalıdır. Bebeklerde uyku problemi neredeyse her annenin yaşamakta olduğu ve belli dönem sonrasında atlatılan bir durumdur. Bu durumu bilinçli bir şekilde davranarak ve bebeğe uyku kavramını, düzenini oluşturarak kolay bir şekilde atlatılmış olmasını sağlar. Yeter ki bebeğinizi iyi tanıyın ve bu durumu atlatmanın yollarını takip edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder