19 Şubat 2015 Perşembe

Anne Sütünün Önemi




Bebekler doğduktan sonra ilk yiyebilecekleri şey anne sütüdür. Dişleri bulunmadığı için katı şeyler yiyemez hatta yutamaz. İlerleyen zamanlarda bu fonksiyonları gelişmeye başlayacaktır bebeğin.  O zamana kadar anne sütü ile beslenerek karnını doyurmaktadır. Anne sütünün içerisinde birçok vitamini aldığı bilgisi yıllardır insanlara söylenmektedir. Emebilme fonksiyonlarıyla birlikte yutma fonksiyonları ise anne karnındayken gelişmekte başlamış ve ilk denemesini ise elini emerek yapmıştır. Bu yüzden dolayı bebek doğar doğmaz rahat bir şekilde anneyi emmeye başlar. Anne sütü çocukların sağlığı açısından çok önemli olup tüm doktorlar tarafından mutlaka 6 ay doluncaya kadar anne sütü verilmesi önerilir.
  
Bebeğin gelişimi için oldukça önemli olan anne sütü gün içerisinde 3-4 defa verilmesi gerekiyor mutlaka. Yeni doğan bebeklerde ise 3 saatte bir verilmesi gerek. Fakat bunu takip etmesi zor olduğu için bebek ağladıkça süt verilmektedir. Anne sütü sağlık açısından oldukça önemlidir. Anne sütü almayan bebekler ciddi derecede hastalıklar yaşamakta. Bağışıklığı kuvvetlenemeyen bebekler sık sık hasta olurlar. Bu sebepten dolayı anne sütünün önemini herkese duyurmaya çalışmaktadırlar. İlk günlerde tecrübeli olmayan anneler bazı zorluklar yaşayabilir ama asla pes etmemek gerekmektedir. Bir diğer hususta ise çalışan annelere oldukça zor olmaktadır. Bunun da yöntemlerini bularak en az 6 ay çocuğa anne sütü mutlaka verilmelidir

 İlerleyen zamanlarda bebeğe ek gıda verilmeye başlanacaktır. Bu durumda eğer bebek emmeye devam ediyorsa bırakın emsin. Sadece emme sayı azalacaktır ama anne sütünün gıdasını almaya devam edecektir. Bunun için ne kadar anne sütü alırsa o kadar faydası var. Anne sütünü günümüzde hiçbir besin tutamaz ve bu kadar besleyici değildir. Ayrıca hamilelik dönemi içinde aldığınız kiloları, emzirme dönemi içinde daha rahat bir şekilde verdiğinizi biliyor muydunuz? Herkes bilir ki ister istemez hamilelik dönemi içinde bazı kilolar alınmaktadır. Bunu ise emzirme dönemi içinde rahat bir şekilde verme imkanına sahipsiniz. Ayrıca anne sütü alan bebek ile almayan bebek arasında gelişim bakımından bile ciddi derecede fark bulunmaktadır. Bunu kolay bir şekilde fark edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder