16 Şubat 2015 Pazartesi

Anaokulu seçiminde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Çocuklar anaokuluna başlayarak ilk defa annelerinden ayrı kalmaktadırlar. Bu sebepten dolayı annelerin ve babaların kafasında soru işareti oluşmaya başlar. Bu soruları çocuğa fark ettirip onu korkutmamak gerekir. Annelerinden sonra sosyalleşmesini, paylaşmasını, arkadaş edinmeyi ve eğitim alabilmesi için eğitim almaları gerekmektedir. Bu yüzden de çocuklara Anaokuluna başlamak oldukça zor gelir. Bu sebepten dolayı yanında kalmanızı isteyebilir, korkar, gitmenizi istemez. Sizde onun uygun bir dil ile burada arkadaşları ile kalması gerektiğini okul saati bittiğinde onu buradan alacağını söylemeniz gerekmekte. Onu orada bırakıp kaçmanız çocuğunuzun size olan güvenini kıracaktır. Korkacak ve bir daha okula gitmek istemeyecektir. Bu yüzden onu ikna etmeye çalışın ve kesin bir şekilde konuşun.  Her çocuğun okul eğitimi görmesi gerektiğini, başka arkadaşlarının da onunla birlikte olduğunu anlatmaya çalışın.
                Anaokuluna başlamak çocuklarınız için güzel bir eğitim sunmanın yanı sıra arkadaşlığı, paylaşmayı, el becerilerini geliştirmeyi sağlamaktadır. Annenin vereceği eğitimden sonra alacağı ilk eğitim olduğu için oldukça tedirgindir. Bu yüzden annelerinden ayrılmak istemezler. Bu olay zaman içinde atlatılmakta ve okulu sevmeye başlamaktadır.  Artık çocuğunuz anaokuluna başlayarak arkadaşları ile daha uzun zaman geçirmeye başlamaktadır. Bu yüzden çocuğunuzla birlikte olduğunuzda kaliteli zamanlar geçirerek onun dertlerini dinleyin, sorunlarını anlamaya çalışın, onunla oyun oynayın ve sevginizi hissettirerek güven verin. Zaman içerisinde çocuk günlük rutin hareketlerden sıkılarak, okula gitmek bile istemeyecektir. Bunları aşmak için onunla konuşun hafta sonları onu ödüllendireceğini, sabır etmesi gerektiğini söyleyin.

                Anaokuluna başlamak çocuğunuz için oldukça zor bir durum olsa dahi ileriki zamanlarda çok severek gitmeye başlayacaktır. Çocuğunuz anaokuluna başladıktan sonra aldığı eğitimleri takip edin ve ona bunu hissettirerek kutlamaya çalışın. Ona okulda neler yaptığını, neler öğrendiğini sorarak onu mutlu edebilir ve ilgilendiğinizi gösterebilirsiniz. Bu sayede çocuğunuz ilkokula başlarken zorluk çekmeyecek ve temel ilgiler almış olacak. Özgüveni artarak kendini geliştirecek. Yeni arkadaşlar edinerek kendi başına bir şeyleri başarabilmeyi öğrenecek. Yani çocuğunuz artık bir şeyleri kendi başarmayı öğrenerek, psikolojik eğitim ve bedensel eğitim alarak olgunlaşmaya çalışacak.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder