23 Şubat 2015 Pazartesi

Bebeğinizle İletişime Nasıl Geçersiniz?




                Bebeğinize henüz hamileyken bile iletişime geçmeniz mümkündür. Bebeğinizle karnınızdayken bile iletişime geçerek onunla tanışabilirsiniz. Bebeğinizle erken iletişime geçmek sizin için bir avantaja dönüşecek ve ileriki zamanlarda yararınıza olacaktır. Anne karnındayken bebeğinize iletişime geçmek için elinizi karnınıza koyun ve ona güzel sözler söyleyin o sizi hissetmekte ve duygularınızı paylaşmaktadır. Hatta bu işlemi eşinize de yaptırın çünkü bebek babasını da tanımak isteyecek ve bu iletişim ileriki zamanlarda onun yararına olacaktır. Annelik demek sadece bebeği karnını doyurmak altını değiştirmek ve uyutmak anlamına gelmiyor. Bu yüzden bebeğiniz doğduktan sonrada onunla iletişime geçerek, bağlarınızı kuvvetlendirin.
                Bebek onunla iletişim kurulmaya çalışıldıkça bunun farkına vararak kişisel gelişimini tamamlamaya çalışır. Onunla konuşun, sevin, oynayın o bunları yaptıkça oldukça mutlu olacak ve bağları kuvvetlenecektir. Sevgiyle büyüyen bebekler ile sevgisiz büyüyen bebekler arasında oldukça büyük bir fark vardır. Psikolojik olarak bir denge problemi, mutsuzluk, korku ve kendine güveni az bulunmaktadır. Sevgi ile büyüyen bebekler ise gayet doğru ve düz adımlar atmaya çalışırlar. Bu yüzden bebeğinizle iletişim sağlamak ve o güveni vermek oldukça önemlidir.
                İleride ise bebek iken iletişime geçmenizin avantajlarını net bir şekilde göreceksiniz. Bebekler belli bir zamana kadar konuşamamakta ve sadece sizi takip etmektedir. Siz nasıl davranırsanız, nasıl iletişime geçerseniz bebekler ilerde bu hareketleri mutlaka uygulayacaktır. Siz o konuşamasa dahi onunla sohbet edin, onu sevdiğinizi belli edin, hatta onu okşayarak bile onunla iletişime geçebilir ve mutlu edebilirsiniz. Hatta araştırmalara göre bir bebeğin yanında hangi dili konuşur, nasıl hitaplar kullanılırsa bebek konuşmaya başladığında bu dili öğrenir ve aynı tepkileri vermeye çalışır. Bu yüzden onu sevgi içinde kötü yaklaşım ve tepkilerden uzak bir şekilde eğitmeye çalışın.
·                                   Bebeğinizle iletişime geçerken güzel sözler sarf etmeye dikkat edin. Ona hitap ederken göz teması kurarak, sevginizi anlatmaya ve güven vermeye dikkat edin.
·         İletişime geçerken ses tonu değişikliğine, mimiklerinize ve sözlerinize dikkat edin.
·         Bebeğinize zaman ayırın ve onunla kaliteli bir şekilde zaman geçirmeye dikkat edin.
·         Bebeğinizin hareketlerini takip ederek onun ne istediğini anlamaya çalışın ve bunu hissettirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder