19 Nisan 2015 Pazar

Keçi Sütünün Zararı Var Mıdır?



   Anne sütüne yakın olan süt son zamanlarda adını duyurmayı başardı. Eskiden bulmamız zor olmaktaydı fakat şimdi belli marketlerde yerini alıyor. Keçi sütü bu kadar faydalarından bahsedilirken bir nokta akıllara takılıyor. Keçi sütünün zararı var mıdır? Bu soru herkesin kafasını kurcalarken hiçbir zararı olmadığını ve doktorlar tarafından tavsiye edildiğini vurgulamak istedik. Anne sütü içinde bulunan vitamin ve mineralleri içeren keçi sütü zararından çok faydası bulunmaktadır.
   Anne sütü almayan ve almakta zorluk çeken bebeklerde, alerjisi olan bebeklerde sık olarak tavsiye ediliyor. Fakat kıvamı normal sütlere bakarak koyu olduğu için sulandırılarak bebeklere verilmesi tavsiye ediliyor. Sizde keçi sütünün zararı var mıdır? Sorularını aklınıza takmadan gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
   Çocuklarda kemiklerin ve dişlerin kuvvetli olması açısından tavsiye edilmektedir. Keçi sütünün içinde daha beyaz durasını sağlayacak bir ürün bulunmaktadır. Buda beyin gelişimine ve kas gelişimine de yardımcı oluyor. Eğer keçi sütünün zararı olacaksa bir tek içinde fazlasıyla kalsiyum, vitamin gibi olduğu için fazla içilmesinde kilo almaya sebep olabilir. Bu yüzden dikkatli ve dengeli seviyede içilmesi gerekiyor. Başka bir zararı olup olmadığı henüz söylenilmiyor ve faydalarına daha çok ağırlık veriliyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder