13 Nisan 2015 Pazartesi

Keçi Sütünün Faydaları Nelerdir?




Hiçbir besin tek başına vitamin ve besin değerleri almamıza yardımcı olamıyor. Bir tek anne sütü yeni doğan bebekler için tek başına beslenme şekillerinden olup, besinlerle zengin bir yemek haline gelmektedir. Keçi sütü de anne sütünün besinleri ile denk besinleri içermektedir. Bu sebepten vitamin kaynağı olarak bilinmektedir. Fakat ülkemizde keçi sütü bulmak o kadar kolay değildir. Keçi sütünün faydaları saymakla bitmeyecek nitelikler göstermektedir. Diğer sütlere kıyasla bakılacak olursa keçi sütü hazmı kolay sağlanan ve inek sütü kadar yağlı olmayan bir içecektir.
Keçi sütü anne sütüne çok yakın olup, hatta anne sütünden 4 kat daha fazla kalsiyum içermektedir. Bu faydalardan yola çıkarak keçi sütü içen bebeklerin ve kişilerin gelişimi daha güzel ve kemikleri sağlam olur.
Keçi sütünün faydaları doktorlar tarafından son zamanlarda sık bir şekilde dile getirilmektedir. Hiçbir süt anne yerini tutmasa da anne sütü gelmeyen bebeklere, anne sütüne yakın olan keçi sütü tavsiye edebiliriz. Bu sayede anne sütünde bulunan besinleri keçi sütü ile alma fırsatını elde edebilir. Keçi sütü aynı zamanda anne sütüne yakın olduğu içinde birçok hastalığa iyi gelerek, hastalığın geçmesine yardımcı bir nitelik taşımaktadır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder