20 Kasım 2013 Çarşamba

Çocukların Başarılı olmasını Nasıl sağlayalım?

www.adimadim.com


  Prof .Dr.sefa Saygılı Çocukların başarılı olması için Neler Yapmalıyız konusunda şunları söylüyor:

   Prof .Dr.sefa Saygılı konferanslarda en çok sorulan soruların başında ''Çocuğum nasıl daha başarılı olur''sorusunun yöneltildiğini söylüyor.
   Anne ve Babaların çocuklarının başarısı konusunda çocuklardan daha hassas ve endişeli olduklarını belirtiyor.
   Çocuğun başarısının ailenin tutumuyla yakından ilgili olduğunu belirten Sefa saygılı Ailelerin çocuklarının başarılı olması için şu noktalara dikkat etmeleri gerektiğinin belirtiyor:

 Evlerinde huzurlu ve mutlu bir ortam içinde olan çocuklar daha başarılı olurlar:Anne-Baba arasında olan geçimsizlik çocuğun başarısını olumsuz yönde etkilemektedir.Bu nedenle çocukların eğitim ve gelişimine destek olmak için anne baba çocukların yanında çatışmaya girmemeli ,uyumlu bir ilişki kurmalı çocuklarına sevgi ve güven vermelidir.

 Çocuklar İçin Ortam hazırlamalıdırlar:Çocukların başarısını arttırmada diğer önemli nokta da çocuğun iyi aydınlatılmış,gerekli malzemelerin bulunduğu kendisine ait bir odası olmasıdır.Ev aşırı kalabalık olmamalıdır.

  Anne-Baba Teşvik edici olmalıdır:Öğrenme konusunda anne ve baba iyi birer örnek olmalıdır.Örneğin evde akşamları tv izlemek yerine aile fertleri kitap okumalıdır.

Çocuktan beklentiler gerçekçi olmalıdır:Her çocuğun kendisine göre zeka seviyesi yeteneği ve becerileri vardır.Onları  potansiyelinin üzerinde aşırı zorlarsak bu giderek onun başarısız ve mutsuz olmasına yol açacaktır.

 Ev ödevinin önemini bilmelidir:Bir işte başarılı olmak için ,o işin sorumluluğunu üstlenmeye ve gereklerini yerine getirmeye çalışanlar öne geçebilirler.Bu yüzdende ev ödevi sorumluluğunu taşıyanlar okulda da ,meslek hayatında da daha başarılı olurlar.
 
Televizyon kapatılmalıdır:Çocuğumuzun başarılı olmasını istiyorsak televizyon izleme zamanlarını en aza indirmeliyiz.Çocuğun odasına geçip ders çalışmasını istersek ve bizde televizyonun karşısına geçip zevkle izlersek bu tutum yanlış olur.

  Öğretmeni ilgili olmalıdır:Öğretmenler çocuklarla yeterince ilgilenmelidir.Değer verilmeyen çocuklar ,ilgi gören arkadaşlarını kıskanır ,üzülür ve aksilikler yapabilirler.

 Öğretmenlerle sık sık konuşulmalıdır:Başarılı çocukların çoğu ,eğitimleriyle yakın ilgilenen etkili ebeveynlere sahiptirler.

 Yanlış söylem ve tutumlardan uzak durulmalıdır:Kazanamazsan herkese rezil oluruz.Bak komşunun çocuğu kazandı.Sana çok masraf ettim .
   Bu ve benzeri cümleler çocuğumuzun moralini bozar ve onu kaygılandırır.Kaygı ve stres de performansı düşürür,başarısını azaltır.





http://www.konutkredisi.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder