14 Kasım 2013 Perşembe

Bebeğinizin Beyin Gelişimine Dikkat

www.joker.com.tr

    Bebeğiniz dünyaya geldikten sonra tek amacınız onu en iyi şekilde beslemek ve büyütmektir.Beslenme bu konuda 1.sırada yer alsada gelişimin en önemli parçası olan uykuyu da geri plana atmamalısınız.

   Bebeğin Zihinsel gelişiminde uykunun önemini Birol Saral anlatıyor
   Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Birol Saral annelerin beslenme dışında uykunun da gerekli olduğunu bildiklerini ancak Bebeklerin büyüme ve gelişmesinde geceleri kesintisiz ve rahat uykunun bebeklerin zihinsel gelişiminde ne kadar büyük bir role sahip olduğunu bilmediklerini belirtti.

   Bebeklerin gece uykusunu kesintisiz ve kaliteli uyumalarının bebeğin gün boyunca öğrendiklerini yenilemesini  ve  yeni güne enerjik ve öğrenmeye açık olarak başlamalarını sağladıklarını belirtti.Bebeklerin uyku problemlerinin olmasının beyin gelişiminde geriliğe sebep olacağını ve bebeğin sağlıklı büyümesini engelleyeceğini söyledi.

  Çünkü 0-3 yaş arasında büyüme ve gelişmede kritik bir dönem olduğunu bu dönemde bebeklerin çok hızla büyüdüğünü ve daha sonra bu hızın yavaşladığını , beyin gelişiminde 0-3 yaş arasının çok önemli olduğu, beyin gelişiminin %80'in bu dönemde oluştuğunu ve neredeyse bir yetişkinin beyin ölçüsüne yaklaştığını belirtti.

 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Birol Saral  Bu dönemde yapılan hataların telafiside mümkün değildir.Bu dönemde çocuğun iyi beslenememesi,kaliteli uykusunun olmaması beyin gelişiminde geriliğe yol açar.Bu yüzden bebeğin gelişimi için kesintisiz gece uykuları çok önemlidir dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder