14 Aralık 2014 Pazar

BEBEKLERİN EĞLENCESİ OYUNCAKLAR

           Bebeklerin çocukluk dönemini atlatıncaya kadar eğlenmek amaçlı oynadıkları şeylere oyuncak denir. Günümüzde birçok sayıda oyuncak çeşidi bulunmaktadır. Bu oyuncakların çoğu bebeklerin eğlendikleri sırada zekâlarını ve el becerilerini geliştirmeyi amaçlayan plastik ya da yumuşak dokulu malzemelerdir. Eskiden bu kadar fazla oyuncak bulunmadığı için ellerde yapılan oyuncakların yerini, günümüzde birçok renkte ve çeşitli eğlencelere bırakmıştır.
           Genel olarak kız bebeklerinin oyuncak bebeklere ilgi duyarken, erkek bebekler de ise genel olarak arabalara ilgi duymaktadır. Çocukları eğlendirirken eğitimine de katkıda bulunmasını sağlayan oyuncaklar daha çok tercih edilmektedir. Bebeklerin sağlığı açısına uygun olması yaşına uygun rahatlıkla oynayabilecekleri şekilde oyuncaklar olmaları gerekmektedir. Küçük yaşta bulunan çocukların genellikle zarar gelmeyecek yumuşak dokulu, sivri olmayan ya da yutma tehlikesi taşımayan oyuncak tercih edilmesi gereklidir.
           Çocuklara yaş seviyene en uygun oyuncaklar alınması ise onun zekâ gelişimine destek olarak, yaşına uygun olanı oynamasının bilincine ulaşmasını sağlamaktadır. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder