13 Ocak 2015 Salı

Okul Öncesi Dönemiin Önemi

Okul öncesi dönem 0-6 yaş çocuklar için oldukça önemli bir dönemdir.bu dönemde el-göz kordinasyonları,küçük motor becerileri ve el becerilerinin desteklenmesi gerekmektedir.

Okul öncesi aile etkinlikleri ve sanat faaliyetleri,çocukların temel gelişimlerini,el göz kordinasyonunu  ve estetik duygularını destekler.

Boyama,yırtma,yapıştırma,kesme,katlama alıştırmaları,resim tamamlama,artık malzeme kullanımı gibi faaliyetler  okul öncesi çocuklarını desteklemek için önemlidir.

Bu faaliyetlerle çocukların kesme becerileri ve görsel algıları gelişirparça bütün ilişkisi kavranır ve başlanılan işin bitirilmesi  ve yönergelere uygun hareket etme gibi alışkanlıklar kazanılır.

Hatta evde de çocuklarınızla birlikte yapabileceğiniz faaliyet kitapları alabilir ve birlikte yapabilirsiniz.Kitaptaki faaliyetlerin okul öncesi programına uygun olmasına ve çocuğun yaşına ve gelişim seviyesine uygun olmalıdır.

Evde faaliyetler yaparken muhtemel kazaları önlemek için makas ve yapıştırıcı gibi malzemeler anne-babanın kontrolünde kullanılmalıdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder