20 Eylül 2013 Cuma

Çocuklara Hikaye Okumanın ve Şarkı Söylemenin Faydaları

www.adimadim.com


 

 
 
  Çocukları eğitmede ve büyütmede her çocuğun ihtiyacı olan şeylerden birisi de ona hikaye okunması ve şarkı söylenmesidir. Şarkı söylemenin ve çocuğa hikaye okumanın çocuk için ne faydası olacak demeyin. Çünkü eğitiminde çok önemli bir yere sahiptir. En önemli iki adet faydası bulunmaktadır. Öncelikle hikaye okumanın faydasından bahsedelim. Çocuğunuza okuduğunuz hikaye onun dil gelişimine ve diline hakim olmasına yarayacaktır...


   Hikaye okurken bile kara düzen bir şekilde okumayıp eğitici bir şekilde okumanız gerekir. Çünkü hikayedeki tüm aksiyonlarla ilgili, özellikle resimler üzerinden giderek çocuğunuzla konuşup daha faydalı olmasını sağlayabileceksiniz.

    Hikaye okumanın ikinci yararı da çocuklara gündelik yaşamını yapılandırması açısından yardımcı olmasıdır Düzenli olarak yatma vaktinde veya yemekten önce şarkı söylediğinizde bebeğiniz daha sonraki aşamayı sezer En son yapılan araştırmalara göre uzmanlar ailelerine, bebeklerini yatırmadan yarım saat önce banyo, masaj sonrasında şarkı veya hikaye okumalarını öneriyor Düzenli olarak bunu uyguladığınızda bebeğiniz üçüncüsünde rutine alışacaktır Bunun karşılığında bebeğiniz geceleri daha rahat uyuyacak ve daha az uyanacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder